مقام آمریکایی: برای افزایش فشار بر تهران در سازمان ملل تلاش می‌کنیم-راهبرد معاصر

مقام آمریکایی: برای افزایش فشار بر تهران در سازمان ملل تلاش می‌کنیم

گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهور جدید آمریکا برای تصدی سمت نمایندگی سازمان ملل تصریح کرد برای افزایش فشار بر ایران در این نهاد بین‌المللی تلاش خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۷ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 27
کد خبر: ۷۵۵۰۵

به گزارش راهبرد معاصر  «لیندا توماس گرینفیلد»، گزینه پیشنهادی دولت جدید آمریکا برای تصدی سمت نمایندگی این کشور در سازمان ملل گفت واشنگتن برای افزایش فشار بر تهران در این نهاد بین‌المللی تلاش خواهد کرد.

گرینفیلد درباره سیاست‌های دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور جدید آمریکا در قبال ایران گفت: «رئیس‌جمهور بایدن در دوران مبارزه انتخاباتی این را روشن کرد که ما همه تلاشمان را به کار می‌گیریم تا اطمینان حاصل کنیم ایرانی‌ها به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کنند. آنتونی بلینکن (وزیر خارجه آمریکا) هم در جلسه هفته گذشته مجلس سنا به همین موضوع اشاره کرد.»

وی اضافه کرد: «متأسفانه، در چهار سال گذشته، بعد از آنکه ما از توافق خارج شدیم شاهد عقب‌گرد‌های زیادی بوده‌ایم.»

گزینه پیشنهادی بایدن برای تصدی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل تصریح کرد او در صورت کسب رأی اعتماد از مجلس سنا با متحدان آمریکا و دیگر اعضای شورای امنیت شامل چین و روسیه برای افزایش فشار بر ایران همکاری خواهد کرد.

گرینفیلد گفت: «ما با متحدانمان و دوستانمان همکاری خواهیم کرد، اما لازم است با دیگر اعضای شورای امنیت هم همکاری کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران را پاسخگو می‌کنیم.»

وی در ادامه تأکید کرد: «اگر من تأیید شوم، در کسوت نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در تمام آن زمینه‌ها تلاش خواهیم کرد تا ضمن جلب حمایت متحدانمان، ببینیم کجا می‌توانیم با روسیه‌ای‌ها و چینی‌ها زمینه‌های مشترک جهت افزایش فشار بر ایران و بازگرداندن آنها به رعایت [مفاد برجام] پیدا کنیم.»

دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا روز چهارشنبه ۱ بهمن‌ماه (۲۰ ژانویه) به پایان رسید و «جو بایدن» به عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهور آمریکا سوگند یاد کرد.

دولت دونالد ترامپ دی‌ماه سال گذشته در یک اقدام تروریستی  سپهبد حاج قاسم سلیمانی را به همراه یارانش در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رساند.

این اقدام تحریک‌آمیز بخشی از سیاست موسوم به «فشار حداکثری» بود که دولت ترامپ بعد از خروج از برجام علیه ایران به کار گرفت.

ترامپ مدعی شده بود اعمال این سیاست‌ها ایران را وادار به حضور بر سر میز مذاکره برای عقد توافقی بهتر از برجام - به زعم او- خواهد کرد.

او در دوران رقابت انتخاباتی با بایدن بارها در جمع هوادارانش مدعی شد چنانچه در انتخابات پیروز شود، نخستین تماس تلفنی را از ایران برای گفت‌وگو بر سر توافقی جدید دریافت خواهد کرد.

این آرزوی دونالد ترامپ محقق نشد و او در آمریکا به شدت از سوی محافل سیاسی بابت شکست سیاستش در قبال ایران مورد انتقاد قرار گرفت.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده